vrijdag 4 november 2016

APK (even tussendoor)

Die koppeling moet even wachten tot de overige teamleden tijd hebben. Ik kan het niet alleen. (Nou ja, ik kan het best wel alleen, maar ik moet ze wel het gevoel geven dat ze belangrijk zijn in het team.. toch ?)

Dus leek het mij een goed plan om eens met de runner naar het APK station te tuffen. Dat moest helaas wel in z'n 2e versnelling (en verder), want in zijn één komt hij haast niet weg. De koppeling is al zó gaar dat het toerental van de eerste versnelling al te veel voor hem is. Gelukkig is de garage maar 2 km van onze oprit.

Daar aangekomen met de Cees (de baas) afgesproken dat hij net doet of het een APK controle betreft, zodat ik alle negatieve punten kan opschrijven om later aan te pakken, zodat hij voor de échte APK (ergens in januari pas) weer helemaal toppie kan zijn.

Maar wat denk je ... hij wordt zonder mankementen goedgekeurd !  Dat was een prettige verrassing. De remblokken aan de voorkant zijn wel bijna op, maar goed genoeg voor de keuring. Éen schijf liep ook wat aan, maar een beetje vet op een glijstang fikste dat ook weer. Dat die koppeling gaar is, blijkt verder geen APK issue. Dus goede raad was niet duur en de wagen is per vandaag direct bij de RDW afgemeld voor weer een jaar APiKo-bello.

Op weg naar huis meten nieuwe remblokken gehaald en die zaten er met een uurtje knutselen op de oprit meteen al onder.  Zie hier even hoe ze er aan toe waren ...
Links bijna tot de plaat...rechts nog goed!


Dat betekent dat we nu echt aan die koppeling kunnen beginnen :-)

Maar daar over later meer !

--
P.S. als je jezelf abonneert op deze blog, dan krijg je update meldingen per e-mail !

Geen opmerkingen:

Een reactie posten