dinsdag 1 november 2016

De Runner

De runner, zo noemen we de auto waarmee de CarbageRun wordt gereden.

In de meeste gevallen (er doen 550 wagens mee overigens) is het maar de vraag of ze willen 'runnen'... de motor dan he ? Want zeg nou zelf, een auto van hooguit 1999 en met een dagwaarde van niet meer dan 500 euro, daar kom je niet ver mee .. toch ?

De uitdaging is dus om een Runner op de kop te tikken die de ruim 7000 verwachtte km's aan zal kunnen. En dan moet hij ook nog met een geldige APK vertrekken en aankomen én hij moet W.A.M. verzekerd wezen. Goede raad is meestal duur maar een goede raad van mijn gebruikelijke garagist: "Koop een Volvo, daar zak je nooit doorheen!".

Met die raad op zak en een portie google hebben we een interessante wagen gevonden en notabene wel bij onze plaatselijke Volvo dealer. Met een vraagprijs net (5 euri) onder het gewenst maximum, maar dan wel zonder frictie :-( .

Dat argument in de strijd gegooid leverde nog wat gepingel op, waardoor we uiteindelijk met een Volvo V40 stationwagen uit 1996 bij de dealer wegreden na daar 250 euro achter te hebben gelaten.
De enige garantie was dat de motor zou lopen bijvertrek en dat was ook zo :-) Even later stond hij op onze oprit. Geen spatje roest te zien, interieur kan een opknapbeurtje gebruiken en inderdaad, onderweg was er weinig frictie. (Zelfs minder dan de frictie die wellicht binnen het team kan ontstaan als er Veto's worden uitgedeeld in het democratisch proces van pimpen)

Maar het is wel een plaatje hoor !!!

Volvo V40 1996 325.000 km


Dus nu een plan maken voor het repareren van de hoogstnoodzakelijke dingen en het pimpen voor de Run. Maar ja... dan moet er eerst een thema komen.

Maar eerst de reparaties....


--
P.S. als je jezelf abonneert op deze blog, dan krijg je update meldingen per e-mail !


Geen opmerkingen:

Een reactie posten